Πολιτική Δήλωση του Βασίλη Κοντογιαννόπουλου 29-9-2009

Αθήνα, 29 Σεπτεμβρίου 2009

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΔΗΛΩΣΗ

του Βασίλη Κοντογιαννόπουλου

τ. Υπουργού

Με αφορμή την εκλογική αναμέτρηση της 4ης Οκτωβρίου ο τ. Υπουργός κ. ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΟΝΤΟΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Το διακύβευμα των εκλογών της προσεχούς Κυριακής δεν είναι ούτε το δίλημμα που θέτει  ο Κ. Καραμανλής «Υπευθυνότητα ή Ανευθυνότητα» ούτε το σύνθημα του Γ. Παπανδρέου «ευθύνη για το ΠΑΣΟΚ ελπίδα για το λαό».

Γιατί η υπευθυνότητα είναι έννοια ασύμβατη με την διακυβέρνηση Καραμανλή, ενώ η επιλογή του Γ. Παπανδρέου αποτελεί λύση ανάγκης και όχι ελπίδας. Το πραγματικό διακύβευμα των εκλογών είναι αν η χώρα στις 5 Οκτωβρίου θα διαθέτει κυβέρνηση ή θα παραδέρνει, στην καρδιά της οικονομικής κρίσης, ακυβέρνητη.

Στους συμπατριώτες μου μίλησα πάντοτε με υπευθυνότητα και ειλικρίνεια. Αυτή την αντίληψη για την πολιτική υπηρέτησα και θα συνεχίσω να υπηρετώ, αδιαφορώντας για το προσωπικό πολιτικό κόστος. Γιατί μόνο έτσι η χώρα και η κοινωνία μπορούνε να πάνε μπροστά.

Πιστός στην αντίληψη αυτήν δεν επέστρεψα στην Ν.Δ., μετά την διαγραφή από τον Κ. Καραμανλή. Γιατί είχα πεισθεί για την ακαταλληλότητά του να κυβερνήσει και την χώρα και την Ν.Δ. Γιατί δεν ήθελα να είμαι συνένοχος και συνυπεύθυνος για όσα δεινά επισώρευσε στην χώρα και την παράταξη που τον εμπιστεύθηκε. Λυπάμαι γιατί σήμερα δικαιώνομαι.

Για το ίδιο λόγο αποχώρησα από το ΠΑΣΟΚ. Γιατί δεν με έπεισε ο Γ. Παπανδρέου ότι έχει την δύναμη να κάνει πράξη τις διακηρύξεις του, οι περισσότερες από τις οποίες με βρίσκουν σύμφωνο. Γιατί γνωρίζω ότι δεν βρίσκουν σύμφωνο το βαθύ ΠΑΣΟΚ των μηχανισμών και των κρατικοδίαιτων συνδικαλιστών,  πάνω στους οποίους στηρίζεται για να κατακτήσει την εξουσία. Εύχομαι ειλικρινά να διαψευσθώ.

Ως χώρα και ως κοινωνία βρισκόμαστε αντιμέτωποι με την χειρότερη κρίση από το 1974. Κρίση καθολική, οικονομική, ηθική, θεσμική. Τίποτα δεν έχει μείνει όρθιο. Μέσα σε πεντέμισι χρόνια, ο Κ. Καραμανλής, το 2009 κατάφερε να γυρίσει την Ελλάδα της ΟΝΕ και των Ολυμπιακών Αγώνων, που παρέλαβε, πίσω κι από το 1989. Ακόμη χειρότερα, οι εκλογές, με την σημερινή πολιτική πραγματικότητα, δεν πιστεύω ότι μπορούν να δώσουν λύση στα αδιέξοδα της χώρας. Γιατί καμία μονοκομματική κυβέρνηση δεν μπορεί να σηκώσει μόνη της το βάρος των προβλημάτων, εδώ που έχουν φθάσει τα πράγματα. Ενώ απαιτούνται συναινέσεις και συνεργασίες τα υπάρχοντα κόμματα εξορκίζουν και τις δύο. Οι εκλογές όμως μπορούν, και πρέπει να δώσουν κυβέρνηση. Χειρότερη κυβέρνηση απ’ αυτή του Κ. Καραμανλή είναι δύσκολο να υπάρξει. Χειρότερη όμως και από τη χειρότερη κυβέρνηση είναι η ακυβερνησία.

Μέσα σε αυτές τις συνθήκες η εκλογή κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ αποτελεί την μόνη διέξοδο για να απαλλαγούμε από τα δεινά μιας παρατεταμένης ακυβερνησίας.

 

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial